Bokkie-birds

vogelsite van Arjon de Bok

 

Welkom op mijn vogelsite!

 

 

                   foto: 2016

Eerst zal ik me even voorstellen. Mijn naam is Arjon de Bok, geboren in 1969, en ik woon sinds 1 juli 2009 samen met Annemiek en haar twee zoons Timo en Mathijs in het Noord-Brabantse Rijswijk. In oktober 2010 is ons gezinnetje uitgebreid met nog een zoon, Stijn.


Ik ben geboren en opgegroeid in Almkerk waar ik op 10-jarige leeftijd een stel vogels van mijn vader kreeg. Toen ben ik lid geworden van de plaatselijke vogelvereniging "de Rietzanger". Later ben ik ook lid geworden van "de Vogelvriend" in Woudrichem.
Naast het lidmaatschap bij de NBvV (Nederlands Bond van Vogelliefhebbers) ben ik ook lid van de SAP&PA (Speciaalclub Australische Prachtvinken en PapegaaiAmadines) 

Ik kweek nu al ruim 35 jaar vogels. De Australische Prachtvinken en in het bijzonder de Gordelgrasvink en de Spitsstaartamadine hebben altijd mijn voorkeur gehad. Omdat "de Rietzanger" sinds 2009 ook een regioshow van de SPA&PA organiseert ben ik op zoek gegaan naar een papegaai amadine soort om te gaan kweken en ik ben uitgekomen bij de Driekleur papegaai Amadines.  Sinds 2011 ben ik ook Zebravinken gaan kweken, eerst voor Timo en Mathijs en sinds 2013, toen Timo er mee gestopt is, ook voor mijzelf. In 2015 is Mathijs ook met de zebravinken gestopt, en ben ik zelf verder gegaan met de zebravinken.

Meer info over mijn vogels en de kweek is op de site terug te vinden.

Veel leesplezier.
                                                                                                 foto :  H.J. de Vos